Meet The New Mozart

Prefab Sprouts Let's Change The World With Music är det hitintills förlorade verk som för sisådär 17 år sedan, resolut begravdes i ett dammigt, aldrig senare besökt arkiv. Detta inträffade i samband med att en exekutiv Sony-direktör, med koll på 90-talet, förklarat för Paddy att det nya inte är skriva poplåtar baserat på eftertänksamma religiösa betraktelser; det nya är att rimma supersonic med gin and tonic.

SvD tycks inte vara särdeles imponerade, inte heller Expressen i sin in-depth analysis. Det påstås av den förra att skivan är alltför "syntigt 90-tal", dras med undermålig i produktion och följaktligen borde ha förblivit förlorad för all evighet. Jag förstår, uppriktigt sagt, ingenting av dessa uttalanden. Det bör snarare anses straffbart (eller - i detta fall - vara en direkt synd) att undanhålla en verk av detta slag från omvärlden. I synnerhet när albumet tvivelsutan är i stånd att realisera sin ansats till titel (en insikt beseglad redan sju sekunder in i 'Ride') - och inte minst vad gäller min egen värld.

Prefab Sprout - Sweet Gospel Music

Kommentarer
Postat av: Jacob

Jag gillar verkligen låten "Ride". Jag ska beta av det nya albumet så snart jag har tid.

2009-09-20 @ 19:21:50
URL: http://casinoj.blogspot.com
Postat av: Nad

Hot dog, jumping frog, Albuquerquetänker jag när jag läser recensionerna. fantastisk skiva, men vad hade man väntat sig.

2009-09-20 @ 21:45:07
Postat av: nadja ife

DOCK kan jag inte helt acceptera albumnamnet, tycker att Paddy Mcaloons smöriga formuleringar är fantastiska i låttexter, men som namn på en skiva, nej då föredrar jag namn i stil med Swoon framför detta Bob Geldorf-doftande We are the world-parafraserande. Men, nåväl, låt gå för den här gången, Prefab Sprout är trots allt inte som andra band.

2009-09-20 @ 21:53:09
Postat av: Adam

Jo, det här funkar ju endast eftersom man känner till Paddy och pga av hans själva sätt att uttrycka och förmedla musik, oavsett innehåll. Precis som i R. Kelly's "Peace" (med lines som "(Peace) it's what I pray for (Peace) oh my (Peace) (Peace) all around the world (Peace) it's what I pray for"), vilket skulle kännas We Are The World och Peter Jöback om vem annan som helst gjort den, frånsett just R. Kelly. Han verkar uppriktigt sagt önska världsfred.Å andra sidan känns Let's Change The World With Music så overtheedge-pekoral att det nästan blir lite fint (i synnerhet i och med att "change the world with music" är precis det Prefab INTE gjort, mer än för typ 1000 personer i en Newcastle. Lite som när det senaste Go-kart Mozart-albumet döptes till "Tearing Up the Album Charts")

2009-09-21 @ 22:07:49
URL: http://beforehollywood.blogg.se/
Postat av: n

Ja någon som har skrivit hjärtskärande skildringar såsom 'sex in the kitchen' måste ju ses som en symbol för ärlighet och storslagenhet. Hallelujah. Tycker f ö att det finns direkta likheter mellan Prefab Sprout och Orup. På ett bra sätt alltså.Ska det inte komma en ny Go Kart Mozart-skiva typ i år? Jag längtar efter en ny Transgressions, så det vore välkommet.2009-09-22 @ 00:48:50
Postat av: n

http://open.spotify.com/track/5235ntwprEU4O6Sa0LjwBV

2009-09-22 @ 00:52:40
Postat av: Adam

Äh, sluta snacka skit om stackars r kelly. Han må vara totalt distanlös till det han sysslar med - och ibland blir det bra, ibland mindre bra -, men samtidigt är det just däri hans värde som artist ligger (i sådana fall är ju Orup INTE MYCKET BÄTTRE: http://images.tradera.com/631/86243631_1.jpg)Han sade i en intervju att nästa skiva skulle bli "det bästa någonsin". Detta sades 2007, typ. Frågan är ju om han överhuvudtaget lever. Senast jag hörde något sov han på ett härbärge.

2009-09-22 @ 01:22:50
URL: http://beforehollywood.blogg.se/
Postat av: n

Han vaknar nog upp från de döda, och såsom en orm ömsar skinn, så kläcks han som en ny människa och gör det bästa någonsin.det där var nog den sämsta meningen jag har formulerat på länge men jag sitter med franska tempus/spelar klarinett hela dagarna så jag har blivit lite knäpp.hur var JJ då? det här är ju nästan som en liten chatt, ska börja hänga i ditt kommentatorsfält istället för på facebook. Inte för att så många andra har hittat hit, men det är ju coolt att vara först med nåt.

2009-09-24 @ 17:14:35
Postat av: n

"hej adam, vad gör du nu för tiden? minns de gamla goda åren, har lite bilder från förr. vore kul att höra av dig!!!!!"typ så kommer det att kunna se ut här i framtiden, och JA jag sitter på jobbet, därav spammet.

2009-09-24 @ 17:17:18
Postat av: Adam

Hoppsan, jag borde kolla in här oftare, ej van vid all denna aktivitet!

2009-09-29 @ 16:38:23
URL: http://beforehollywood.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0