Always Follow The Radio Dept.The Radio Dept. forsätter att utgöra vårt främsta incitament för fortsatt levnad här på jorden. Det bör absolut arrangeras festligheter av bibliska dimensioner när Clinging To A Scheme släpps, förmodligen nu i mars.

The Radio Dept. - Never Follow Suit


Bonus: En äldre låt från Lesser Matters-tiden. Refrängen!

The Radio Dept. - Lean Back, Lean Forward


Kommentarer
Postat av: Jacob

Never follow suit again because you have to.P.S. 21 april släpps mästerverket.

2010-02-14 @ 15:57:44
URL: http://shadowhouse.posterous.com
Postat av: Wille

Dra mig längs en kall pilsner! Baktaktspiano!! Nu förstår man ju vad butterpellarna har sysslat med i studion i alla år sedan westcoast-slicka "Pet Grief": efter att ha plundrat skivbacken på Bikupan i Sölvesborg så sprang de hem och lyssnade svårt mycket på tunga Ace of Base b-sidor, Best of Shabba Ranks och hela "Hello Africa" back to back up dis mutha fuckuah! Vita män kan dansa! Vita män har feeling! Vita män känner den svarta mannens glöd och åtrå och juckar med höften! Det är sexigt. Det är farligt. Det är 4 real direkt från streetan där människor dör. V-a-r-j-e dag. De ser det, de lever med det, känner det och förmedlar det i deras musik. Det känns jävligt viktigt, faktiskt.Skämt åsido. Mycket trevligt att Radio Dept. lämnat de svåraste Junior Boys-komplexen bakom sig och faktiskt gör någonting som nästan känns positivt och glatt. Det går ju hand i hand med förra singeln, som jag redan har glömt vad den heter. Svängiga trummor och bas, maraccasen är grym. Tröttsamt med påklistrad politik i form av dialog. Prat i musik är tufft, överdrivet tydlig politik i musik är töntigt. Och jag kommer aldrig förlåta dem för att ha skrivit töntig text till annars fina "Freddie and the Trojan Horse". Samtidsreflektion och samhällskritik i all ära (om det sköts snyggt och inte står i vägen för musiken, melodierna, popen, disten), men att kalla statsministern för "Freddie" är på samma nivå när en viss storasyster sjöng om "Famous Marcus".

2010-02-15 @ 11:29:05
URL: http://www.myspace.com/theactionthree
Postat av: Adam

Baktakten och popen! Kan mycket väl vara det nya svarta. De gav ju oss en välljudande försmak av det som komma skulle redan 2006 i och med "We Made The Team" (och jag håller i mångt och mycket med om att "Freddie and the Trojan Horse" kanske inte är de bästa av ordvändningar Duncan fått ner på papper, även om tanken var god och låten makalöst bra. Det är en extrem konst att beblanda politiska ställningstagande med musik och samtidigt få det att låta oklanderligt bra och intelligent. "Freddie and the Trojan Horse" är i varje fall en väsentlig påbättring i jämförelse med, typ, den outhärdliga proggens 'Doin' the omoralisk schlagerfestival'. Bättre då att, som i "We Made The Time", bara lägga en line som "Who needs a clean break? As long as we get laid. And paid.")

2010-02-15 @ 13:22:22
URL: http://beforehollywood.blogg.se/
Postat av: N

Släktträff? Nåja, jag lägger mig i ändå.Tycker att den här låten säger en del om hur den nutida svenska popmusikens evolution ser ut. Oavsett hur mycket dist eller baseballträn den börjar i, så slutar den alltid i en lång, smäktande Saint Etienne-vers.Och det är väl en strålande plats att landa på....Men jag saknar I don't need love I've got my band-stilen.

2010-02-15 @ 21:14:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0