Tensnake med sällskap går hem från klubben för att förvandla ont till gott"just had a little jam session with an amazing person i met on a party tonight. the music was crap, so we decided to leave and this is what came out.... I felt like i wanted to share it with you, will leave it online for a few days.... just demo mode, not supposed to be released, just enjoy ;-) cheers"

Få saker berör lika starkt som musik. I din ensamhet, eller i ett slutet sällskap av behjärtansvärda vänner, berör i regel musiken dig på så vis att ditt liv plötsligt uppfylls av mening, av hopp om den utopisk framtiden, av outsäglig ömsint kärlek till världen, universum och allting. Men i städernas uteliv, nästan alltid dogmatiskt styrt av lagen om den minsta gemensamma nämnaren, är effekten ofta den motsatta. I dessa miljöer uppfylls man istället ganska omgående av en nihilistisk känsla så stark att enbart fyra alternativ då står till buds: 

1. Du stannar kvar på platsen och försöker dricka så pass stora mängder alkohol att musiken plötsligt blir uthärdlig eller ej längre registreras av öronen 2. Du hotar med att polisanmäla DJn under brottsrubrik "Uppvigling till självmord" om denne inte omedelbart upphör med sin aktivitet 3. Du ger helt enkelt upp och går med förlorad tro på livet hem för att gråta dig till en sömn du hoppas förblir evig 4. Du slår dig stillsamt ned på en stol. Där sitter du mycket länge och absorberar så mycket negativ energi du bara förmår. Tillslut kommer du att nå den absolut nollpunkten. När detta ögonblick infaller ställer du dig upp och spanar i mörkret efter en person som ser ut att ha ägnat sig åt en liknade aktivitet som du själv. Därefter vandrar du fram till denna person och inleder en allvarlig konversation. Samförståndet av hat och förtvivlan visar sig vara precis lika starkt hos er båda, och ni talar om att man först efter att upplevt och definierat den absoluta ondskan kan förstå vad som motsvarar den absolut godheten, varför någon av er bara stunden därpå följaktligen frågar "Min kära, vad vore själva anti-tesen till det som vi ikväll fått genomlida?". Och som givet från ovan utbrister ni båda "Rachel Sweet 'It's So Different Here'!" Och så lämnar ni klubben hand i hand och springer längs stadens gator hela vägen till den närmaste boningen, där ni öppnar en flaska amarone, spelar "It's So Different Here" länge, länge och ägnar sedan resterande del av natten åt att spela in en alldeles egen version av "It's So Different Here". Uppfyllda av kosmisk kärlek somnar ni sedermera i varandras armar.

Jag tror att vi alla inser vilket alternativ som med fördel bör väljas:


Its So Different Here (Snake Pit Jam Session) / Rachel Sweet Cover by TensnakeKommentarer
Postat av: Pontus

Haha.. Mycket hög igenkänningsfaktor, även om jag vanligtvis brukar köra på ettan eller möjligtvis tvåan, men då blir det alltid så dålig stämning med vakter och så. Fantastisk låt iallafall!

2010-03-16 @ 19:23:33
URL: http://zinkweiss.wordpress.com
Postat av: Adam

Jävlar! Låten togs bort, och jag missade att audiohijacka den. Helvete. Känns som en modern motsvarighet till förstörelsen av biblioteket i Alexandria.

2010-03-17 @ 00:17:18
Postat av: Anonym

5. du går hem och skriver på din generationsroman. JAG ÄR ETT GENI, säger du till random idiot som tilltalar dig på vägen. ingen tror dig.

2010-03-18 @ 12:07:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0