Kardinalfel 2000

Det skrevs tidigare om en av världshistoriens bästa sånginsatser. I rådande känslorus gick bemärkelsen till Joe Strummer i Train in Vain. Uppenbarligen gick saker och ting lite väl fort där, ty som en av mina två läsare noterade har jag gjort bort mig monumentalt: Joe Strummer sjunger inte en ton i Train in Vain. Det är istället gitarristen, Mick Jones, i detta fall vokalisten, som borde ha kanoniserats. Det hela är en oförlåtlig blunder.

Jag söker absolution genom att utse en ny bästa sånginsats. Den här gången motiveras det hela inte av att mitt hjärta rundat galaxen med anledning av den fantastiska kombination toner somliga stämband ibland förmår generera. Tvärtom. Killen sjunger ju inte ens - i varje fall inte enligt exempelvis min gamla gitarrlärare på kulturskolan. Å andra sidan hör ju, som bekant, kulturskolor i allmänhet hemma i helvetes mest perifera utpost, där skärselden brinner lite extra.

Kort sagt är detta en av världshistoriens bästa sånginsatser ungefär av samma anledning som varför vinjetten till Kalles Klätterträd är den bästa vinjetten.


Ancestral Black

Skulle Timo Räisänen, eller någon annan vit, degenererad nolla, ha mage att betitla en trallig liten poplåt "Ancestral Black", vore det enda följdriktiga 100 offentliga piskrapp och livstids fängelse (om han även flikar in ordet "motherland"?: arkebusering). "Ancestral Black (Afefe Iku's Motherland Dub)" får och kan endast skapas av personer vars namn inte är mindre än Djinji Brown eller Afefe Iku, och kan under sådana förutsättningar inte låta annat än så här:


Destroy The Bourgeois Capitalist Process



Omslaget!! Låten!! Jag leviterar!!

The Radio Dept. - Heaven's On Fire


Did you lie when you spoke to me?



Jag vet inte om ni riktigt har förstått det här ännu, men Joe Strummers sånginsats i Train in Vain hör till det bästa som någonsin hänt mänskligheten.

I see all my dreams come tumbling down //
I can't be happy without you round

Jag dör.

(Och när Strummer berättar om sitt pissavlönade jobb, låter det uppriktigare än när Moz berättar hur han inte kan gå ut på grund av sin obefintliga garderob)

The Clash - Train in Vain
The Clash - Train in Vain (Generic People's DJ Edit)

You Can't Hide Your Love



Creative Source - You Can't Hide Your Love
David Joseph - You Can't Hide Your Love

2010

Vill inviga vårt nya decennium med mycket feeling. Och vem lämpar sig då inte bättre än Demis Roussos? Plötslig framstår självaste Antony Hegarty som en oinspirerad, talanglös klåpare.

RSS 2.0