Tiotalets viktigaste låt
Avantgardet: Tensnakes Coma Cat är för tiotalet vad The Avalanches Since I Left You var för nollnolltalet.

Farwell to the uncool......ty på lördag har jag och min gode vän Pontus Gotting förärats möjligheten att forma ljudlandskapet på våra vänner Linnea och Jades klubb Audiofon (i varje fall en stund). Och inte ens Satan, a.k.a Stockholms Lokaltrafik AB, kommer att kunna stoppa oss.

Ni kan räkna med allt från stillsamma, vackra alster som The Beautiful Souths Woman in the Wall till moraliskt uppbyggande dansathems som CeCe Rogers All Join Hands. Dessutom kan ni få höra en ny, egen edit på Rhythm Talks City Street, i riktigt stora högtalare. You aint' wanna miss this one!

Rhythm Talk - City Street (A. Kuylenstierna Soulful Edit)


Always Follow The Radio Dept.The Radio Dept. forsätter att utgöra vårt främsta incitament för fortsatt levnad här på jorden. Det bör absolut arrangeras festligheter av bibliska dimensioner när Clinging To A Scheme släpps, förmodligen nu i mars.

The Radio Dept. - Never Follow Suit


Bonus: En äldre låt från Lesser Matters-tiden. Refrängen!

The Radio Dept. - Lean Back, Lean Forward


När The Temptations Räddade Min Sommar

Sommaren 2007 arbetade jag nattskifte på Herenco Tryckeri i Jönköping. Arbetet gick ut på att räkna och packetera oumbärliga tidningsskrifter som Tranås Tidning, Vetlanda Nyheter och Skaraborgs Länstidning och sedan skicka ut dessa till ett gäng desillusionerade lastbilsförare på lastkajen utanför. Min chef hette Maggan (antaligen Margareta innan hon påbörjat sitt arbeta på Herenco). Maggan, som styrt packsalen sedan 1991, och vars bitterhet ökat exponentiellt med var passerande år, gjorde att tillvaron på arbetet de flesta av kvällar skulle passa alldeles utmärkt som ett extrakapitel i GULAG-arkipelagen.

Man det gjorde mig inte så mycket. Bara jag var natt stillsamt kunde cykla hem efter arbetets slut, anlända till mitt tomma hus och precis hinna upp till balkongen utanför mitt rum för att se solen stiga över trädtopparna. Och så satte man sig där, tände en Lucky Strike och ackompanjerade det hela The Tempations - I Could Never Love Another (After Loving You). Spontant kan man ju tycka att, säg, Dislocation Dances Midnight Shift vore ett aningen mer passande anthem. Men jag sökte å andra sidan inte efter tröst och medömkan - jag vill bara uppfyllas av något större och vackrare än livet självt.

Och det vore knappast en överdrift om jag påstod att jag liderligt skulle återuppta ett förhållande - om så det tagit slut under omständigheter med inslag av köksknivar och cyanid - om jag bara dagarna senare fått I Could Never Love Another (After Loving You) skickad till mig på kassettband. Ett tillkommande brev vore alldeles överflödigt. Bara så ni vet.

The Temptations - I Could Never Love Another (After Loving You)


girl i can't believe my ears
are you really telling me goodbye
see you're taking away
my reason for living
and you won't even tell me why
before you walk out the door
there's something i want you to know

that i could never ever love another
after loving you
ooohoo
no other love will i share
cause none can compare
after loving you

it was only yesterday
your words are still fresh in my mind
baby you said
long as the rivers flow
each day you'd love me more
now you wanna leave me behind
Listen baby
I don't know what it's gonna take to make you stay
I just know i've got to find a way

cause i could never never never ever love another
after loving you
ooohoo
no other will i share
cause none, none can compare
after loving you

so baby please saty beside me
I need your sweet love to guide me
Oh baby baby baby baby baby baby
( i could never love another)
oooohhhh after loving you
( i could never love another after loving you)

baby baby baby it was only only only only yesterday
your words are still fresh in my mind
i remember you said
long as the rivers flow
each day you'd love me more
now you wanna leave, leave me behind listen baby
I don't know what it's gonna take to make you stay
i just know i've got to find a way

I could never, never never never ever love another after loving you
ooohooo
no other love will i share 'cause none, none can compare after loving you
ooooooh baby, on my bended knees i'm beggin you to stay here with me

ooooh

Ooooooh
Baby baby baby baby
I could never never ever never ever love another
after loving you
ooohoooo
no other love will I share cause none can compare
after loving you.

Betyg: 11/10


School is like a lollipop. It sucks until it is gone.

Jag provoceras alltid att spela The Headmaster Ritual minst en gång under den ytterst plågsamma process en hemtenta ofta förorsakar. Förra våren kom jag, exempelvis, att drabbas en hemtenta som förhindrade mig att, bokstavligt talat, lämna lägenheten på fem hela dygn. Då sjunger man gärna lite extra högt med i rader som 'Give up life as a bad mistake'.Under den pågående tentamen har jag nu lyckats ta mig så långt som till slutordet. Naturligtvis är det då alldeles följdriktigt att ackompanjera en sådan framgång med Gino Soccios Love Is:
Say I Was The Only One!

En gång i tiden gick det lite sisådär med ett förhållande.
Då lyssnade jag mycket på den här låten:


He's Just Beginning To Live?

69 Love Songs, något av popmusikens svar på På Spaning Efter Den Tid Som Flytt, känns r imligen som det enda en människa borde kunna få ur sig om så man hade en hel livstid i förfogande. Saken är bara den att Stephin Merritt inte är en vanlig människa, likt oss andra. Ty inte nog med att spelat 69 Love Songs, nej: han föregick också detta album med Distant Plastic TreesThe Wayward BusThe House of TomorrowHolidayThe Charm of the Highway Strip och Get Lost.

Och sedan kom han, som om det redan inte vore nog, att följa upp 69 Love Songs med ytterligare två enorma album, i och Distortion. Och någonstans där, i ett nytt decennium och allt, frågar väl vi oss alla "Nu, Merritt, gamle man, kan du väl för i helvete inte har så mycket mer att säga?". "Nej", skrattar Merritt ironiskt, och drar fram Realism ur innerfickan "...för jag har ju verkligen inget mer att säga".RSS 2.0